Hirdetés

Kultúra Ifjú Nagykövetei program

Március elseje a tavasz és a Kultúra Ifjú Nagykövetei című szegedi program kezdete.

A Kultúra Ifjú Nagykövetei március 1-én gyűltek össze az IH Rendezvényközpontban, hogy az IH és a D2 által kezdeményezett akció keretében megbeszéljék a nagyköveti feladatokat, és megismerjék a közeljövő szegedi kulturális eseményeit. A kezdeményezéshez eddig a város 15 középiskolája csatlakozott, 51 tanulójukat választották meg a Kultúra Ifjú Nagykövetének. A találkozón átadásra kerültek a diákokat azonosító igazolványok, szó volt a kiválasztott tanulók kommunikációs teendőiről.

Szeged kulturális intézményei összefogásában ezzel egy település szintű projekt indult útjára – Szeged Megyei Jogú Város támogatásával. A Kultúra Ifjú Nagykövetei kezdeményezés célja a középiskolás fiatalok erőteljesebb bevonása a helyi kulturális életbe. A kiválasztott diákok juttatják el a korosztályuknak szóló programlehetőségeket iskolájuk többi tanulójához, barátaikhoz, ismerőseikhez, és cserébe különféle kedvezményekben részesülnek.

A programban kiemelt jelentőségű a szegedi középiskolákból delegált ifjú Kulturális Nagykövetek szerepe.

A részt vevő kulturális intézmények különféle kedvezményeket és különleges lehetőségeket biztosítanak a Nagykövetek számára.

A tervek közt szerepel adott időszak legaktívabb iskolai közösségének jutalmazása is.

A projektbe már bekapcsolódott kulturális szervezetek a következők:

A Kultúra Ifjú Nagykövetei program szegedi kialakításában számítunk az intézményvezetők, a pedagógusok, a diákönkormányzatok és a tanulók kreatív ötleteire, véleményére, amit a rendszeres személyes találkozások alkalmával egymással meg is oszthatóak, és a felmerült ötleteket továbbgondolhatóak.

További információ kérhető:

Papp Ágnes, programkoordinátor
Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont
20-535-18-92
kulturaifjunagykovetei@gmail.com

Kategória: 

Hirdetés