Hirdetés

Szervezetek

Az AFS nemzetközi, önkéntes alapokon működő, kormányoktól és vallásoktól független, nem profitorientált szervezet, mely elősegíti egy igazságosabb és békésebb világ megteremtését egymás kultúrájának, gondolkodá

Az Agora Alapítványt 2007-ben társadalomkutatók hozták létre.

Az AIESEC egy globális, fiatalokból álló hálózat. A világ legnagyobb diákszervezete, több mint 120 országban van jelen és körülbelül 1000000 taggal büszkélkedik.

A Közháló Alapítvány az egyik legnagyobb helyi közösségek fejlesztésével foglalkozó civil hálózatot fogja össze.

Az Alapítvány célja a Dél-alföldi régió és a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió gyermek- és ifjúsági kezdeményezéseit, segíteni és támogatni mindazokat, akik ezért munkálkodnak. Célja jobbítani a gyermekek és fiatalok életminőségét, mentálhigiénés és pszichés egészségét, esélyegyenlőségét; kialakítani az érdekképviselet és az önérvényesítés formáit. Az Alapítvány tevékenyen – oktatói és programrendezői szinten egyaránt – kapcsolódik a közhasznú tevékenységi körébe illő kezdeményezésekhez, programokhoz és akciókhoz. Célunk egy olyan fejlődési út kialakítása, amely egyszerre figyelemmel van a környezet eltartóképességére, a társadalom jólétére és a gazdaság erősítésére, úgy, hogy a célcsoport boldogulása ne menjen az utánunk jövő nemzedékek életkörülményeinek rovására. 

Az alapítvány általános célja a SZTE JGYPK Szabadidőközpont és Kávézó (Jugyu Klub) kulturális életének a fellendítése és a Szegedi Tudományegyetemen valamit a kapcsolódó intézményekben tanuló diákoknak a kulturális életbe való minél teljesebb körű bekapcsolósa. Cél azon érdeklődő közönség támogatása és ösztönzése, akik a kulturális élet területén kiemelkedő teljesítményt értek el.

A szervezet célja egészség holisztikus megközelítése, a fizikai, mentális, emocionális, szociális, lelki és társadalmi egészség kölcsönhatásának hangsúlyozása.

Az Alisma Egyesület, mint közhasznú feladatot ellátó szervezet 2008. októberében kezdte meg működését Szegeden, részben a Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum munkatársainak közremúködésével.

Egyesületünk 1993-ban alakult ifjúsági szervezetként.

Az Árboc egyesület azért jött létre, mert nyitottak és kíváncsiak vagyunk minden emberre, de úgy éreztük, rohanó világunkban könnyen elmegyünk egymás mellett, anélkül, hogy észrevennénk a másikban rejlő értékeket.

A Balástyai Ifjúsági Klub Egyesület 2005 óta koordinál Balástyán ifjúsági-kultúrális eseményeket és támogat önszerveződő közösségeket, köztük a Kézműves kört is, mely a SZIN-en történő megjelenésünk "húzó ágazata ", erre a tevékenységre épül, ezt

A BME EZK a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen működő öntevékeny kör, melynek célja a hallgatók és oktatók szemléletformálása, ezen keresztül a felsőoktatási intézmények működésének fenntarthatóbb

2002. októberében alakult meg a Szegedi Lisztérzékenyek Klubja, amit 2003. szeptemberétől non-profit egyesületként működtetnek „Cöli” Lisztérzékenyek Közhasznú Egyesület néven.

A Colorful Circles’ World egy Szegeden működő közösségi szervezet, melynek célja, hogy elősegítse a helyi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) emberek önszerveződését és láthatóságának növelését.

Az Egyesület 1987-ben alakult, egyéni tagjainak száma jelenleg 406 fő.

Európai példákat már láttunk sövénylabirintusra, de e

A Civil Információs Centrumok 2012. júliusában alakultak az ország fővárosában és valamennyi megyéjében.

Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat célja a kormányzat, ezen belül az EMMI esélyegyenlőségi szakpolitikájának, esélyteremtő programjainak támogatása és a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi integrációjának

A Csongrád Megyei LIGA Szakszervezet a megyében élő, vagy dolgozó tanulók, munkavállalók, nyugdíjasok érdekvédelmét látja el.

A Csongrád Megyei Tájékozódási Futó Szövetség 1958. óta fogja össze a megye tájfutó szakosztályait.

A Dél-alföldi HEURégió Pont Egyesület 2003-ban alakult a következő célokkal:

Az Alapítvány közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt, illetve azoktól támogatást nem kap, továbbá országgyűlési képviselői, valamint megyei, fővárosi önkormányzati válas

A Csongrád Megyei Tájékozódási Futó Szövetség 1958.

DUE Médiahálózat - a diákújságíró egyesület (régi nevén: Diák- és Ifjúság

Az Ifjúsági Drogcentrum Szegeden 25 éve lát el drogbetegeket.

Hirdetés