Hirdetés

Keresik a Kultúra Ifjú Nagyköveteit

A 2017-es tanév kezdetével ismét elindul, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont által kezdeményezett Kultúra Ifjú Nagykövetei program. A szervezők folyamatosan várják azon iskolák jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának a kezdeményezéshez, valamint az általuk előzetesen kiválasztott, a nagyköveti programban résztvevő lelkes diákokat, nagyköveteket.

A kezdeményezéshez a 2015/2016-os tanév második félévében Szeged városának 15 középiskolája csatlakozott és több mint 50 tanulót választották meg a Kultúra Ifjú Nagykövetének. Katona Laura, a Szegedi SZC Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskola tanulója a következőt nyilatkozta a programmal kapcsolatban: „Összességében nagyon élveztem ezt a programot, és tényleg egy igazi kaland volt. A legeslegjobbak az élmények voltak, amiket megélhettem, továbbadhattam, terjeszthettem, hogy mások is átéljék őket és jól szórakozzanak. A mai rohanó világban szerintem fontos, hogy kikapcsoljunk és szánjunk időt a kultúrára.  Nekem, valamint a csoportjaimnak ez sikerült, és ezért már megérte. Nagyon boldog vagyok emiatt. Büszkéséggel tölt el, hogy Szeged városának kulturális nagykövete vagyok, mert imádom ezt a várost, egész életemben itt éltem, és most lehetőségem volt megosztani kulturális életünket sok mindenkivel. Úgy gondolom, hogy legjobb tudásom szerint ki is használtam ezt a lehetőséget.”

Szeged kulturális intézményeivel összefogva, ezzel egy település szintű projekt indult útjára – Szeged Megyei Jogú Város támogatásával. A Kultúra Ifjú Nagykövetei kezdeményezés célja a középiskolás fiatalok aktívabb bevonása a helyi kulturális életbe. Továbbá, hogy a kiválasztott diákok, nagykövetek jutassák el a korosztályuknak szóló programlehetőségeket iskolájuk többi tanulójához, barátaikhoz, ismerőseikhez, és cserébe különféle kedvezményekben részesülhessenek.

A projektbe már bekapcsolódott kulturális szervezetek a következők:

A Kultúra Ifjú Nagykövetei programot az idei tanévben, a tavalyihoz hasonló lelkesedéssel és aktivitással szeretnénk folytatni jelenlegi és jövőbeli partnereinkkel, továbbá bízunk abban, hogy a tanév indulásával még több iskolával és nagykövettel folytathatjuk majd a közös munkát.

A tavalyi évhez hasonlóan, a nagykövetek számára, névre szóló fényképest igazolványt állítunk ki, mellyel a partnerek által biztosított kedvezményeket igénybe tudják venni. 

Kategória: 

Hirdetés