Hirdetés

Plusz egy helyszín és még egy nap! Tovább tart a KÖ7!

2017. március 6-11-ig ismét Középiskolások Hete Szegeden

Az előző évhez képest, és a korábban közreadott tervekkel ellentétben 2017-ben “6 nap és 6 helyszín” várja majd a résztvevőket a Kö7-en. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a Kö7 szervezése jelenleg is nagy munkával folyik, mint hogy, az újdonságként kínált szombati nap által, ebben az évben nemzetközi szintre emelkedik a középiskolás program.

A Kö7 - Középiskolások Hete - rendezvénysorozat Szeged város ifjúsági közösségi tereinek és kulturális intézményeinek közös szervezésében megvalósuló, középiskolásokat megcélzó programhét, amely 2017. március 6-11. között már negyedik alkalommal kerül megrendezésre az IH - D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont koordinálásában.

Az idei év központi témája az emberi jogok és az egészséges életmód, így a rendezvény egyes napjainak tematikája is ezek mentén fog felépülni. Az utolsó napon az emberi jogok kérdésével foglalkozó LAWrider ifjúsági projekt zárónapjára is a középiskolások hetén kerül sor, ahol filmvetítések, érdekes előadások és sok-sok meglepetés várja majd az érdeklődőket. Eddig annyi biztos, hogy Romániából és Horvátországból is érkeznek fiatalok, akik szintén az emberi jogi projekt alkotó résztvevői, továbbá egy másik nemzetközi partnert is szeretne a Kö7-re meginvitálni a szervezői gárda.

A tavalyi évhez képest változás állt be a helyszínek tekintetében is. Az IH Rendezvényközpont, az Új Nemzedék Szegedi Közösségi Tere, valamint a Szeged Városi Kollégium Székhelyintézménye mellett, idén új partnerként bevonódik a programokba a Hungi Vigadó is, az ötödik és hatodik nap helyszíneiről pedig még zajlik a szervezői egyeztetés.

Ahogyan minden évben, idén is nyitóelőadással készülnek a fiatalok, amely a 2017-es év fő témájára épülve a kirekesztés és a befogadás problémáit mutatja be tanulságos, ámde szórakoztató módon. A darab A kor gyermekei címet kapta. A középiskolásokról szóló, illetve nekik címzett zenés, táncos művet egyediség és eredetiség jellemzi majd, hiszen a történettől a koreográfiáig, a látványvilágtól a jelmezekig, minden a fiatalokkal együtt készül. 2016. novemberében megkezdődött a felkészülés, ahol a szereplők a D2 munkatársainak vezetésével, három napos Kö7 workshopon vettek részt. Azóta folyamatos a táncok betanulása és gyakorlása, karácsony előtt pedig megtörtént az első jelmezpróba is, egy zárt körű divatbemutató keretében. Továbbra is adott a lehetőség a diákoknak a munkálatokba való bekapcsolódásra.

Az első napon a korábbi hagyományoknak megfelelően Középiskolás Vetélkedő is lesz, értékes nyereményekért. A versenyre 5 fős középiskolás csapatok jelentkezését várja a D2.

JELENTKEZNI az alábbi kategóriákban lehet:

  • a táncos nyitóeseményre,
  • fellépőnek (bármilyen műfajban),
  • szervezőnek (lehet csatlakozni a Kö7 szervezésébe),
  • segítőnek (a Kö7 lebonyolításhoz keresünk segítőket),
  • médiásnak (a rendezvényt dokumentáló csapat tagja lehet, aki csatlakozik),
  • középiskolás vetélkedőre (a csapatok 5 fővel jelentkezhetnek).

Jelentkezési lap: http://ko7.hu/jelentkezes

További információk és aktualitások az esemény honlapján találhatók: http://ko7.hu

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/332857427079483/

Kategória: 

Hirdetés