Hirdetés

Tudósítás

2019. május 17. 20:38 - péntek

Mezőhegyes Város képviselőtestületének József Attila Általános Művelődési Központja támogatást nyert a „A könyvtári intézményrendszer tanulást segítő infrastrukturális fejlesztései” (A konstrukció azonosítója EFOP-4.1.8-16) konstrukcióban „A mezőhegyesi József Attila ÁMK könyvtári intézményrendszer tanulást segítő infrastrukturális fejlesztése” címmel (pályázati azonosító: EFOP-4.1.8-16-2017-00139). A beruházás 2019. március 31-én fejeződött be, mely után 2019. május 17-én sor került a hivatalos átadóra.

2019. április 02. 17:49 - kedd

A mezőhegyesi József Attila ÁMK célja a „Közművelődési és köznevelési programok megvalósítása a József Attila Általános Művelődési Központ közvetítésével” című pályázat megvalósításával, hogy támogassa és hozzájáruljon 18 hónapon keresztül hat nevelési-oktatási intézmény diákjainak és tanulóinak valamint az óvodás gyermekek óvodai foglalkozáson kívüli kompetenciafejlesztését, ismeret- és tudásgyarapítását, az olyan nem formális és informális tanulási

2017. június 26. 17:30 - hétfő

Hetvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték kollégái, barátai és tisztelői Galambos Gábort, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karának egykori dékánját. Az ünnepségen a város nevében Solymos László alpolgármester méltatta a szakember tevékenységét.

2017. május 28. 01:06 - vasárnap

A hazai felsőoktatási tehetséggondozás leghatékonyabb formája, a tudományos és művészeti diákkör 2016-ban ünnepelte fennállásának 65. évfordulóját. Az első intézményi diákköri konferenciákat ugyanis 1951-ben rendezték az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, valamint a Veszprémi Vegyipari Egyetemen. Ezt követően vált országos mozgalommá a diákköri konferencia. Így 1955-ben Tudományos Diákkörök Első Országos Konferenciája néven már országos konferencia lebonyolítására is sor kerülhetett. 2017-ben már a 33. Országos Tudományos Diákköri Konferenciához érkeztünk, melynek Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógiai és Könyvtártudományi Szekcióját az SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézete rendezte meg.

2017. március 29. 13:20 - szerda

A Tudományos diákköri munka az SZTE JGYPK-n a 2015/2016-os tanévben című pályázat célja a Szegedi Tudományegyetemen Juhász Gyula Pedagógusképző Karon működő TDK műhelyek 2015/16 os tanév programjainak támogatása volt. A pályázat a kari lokális színtereken – intézeti, tanszéki és szakcsoporti keretek között – megvalósuló tudományos és szakmai programokat (előadások, bemutatások, műhelymunkák stb.), valamint a következő OTDK szekcióinak szóbeli fordulójára történő felkészülést segítette elő.

2016. július 25. 12:50 - hétfő

A Pharmagora Életminőség Klaszter tagjaival közösen befejeződött a „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” című pályázati kiíráson nyert projekt megvalósítása, mely a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap támogatásával valósult meg.

2016. február 01. 19:10 - hétfő

Közismert, hogy napjaink rohanó világában a sport és a mindennapos testmozgás (legyen az versenysport vagy hobbiszerű szabadidő eltöltés) segít megőrizni a testi egészséget és jelentősen hozzájárul a kívánatos lelki egyensúlyhoz is (anima sana is corpore sano – ép testben ép lélek). Mindezeken felül a legújabb kutatási trendek szerint a sport nem csak a betegségek megelőzésében játszik fontos szerepet, hanem a különféle betegségek gyógyulási hajlamát is nagymértékben segíti, azaz a sport, mint gyógyszer használható. Sajnos a születéskor várható élettartam és az egészségben eltöltött életévek számának növekedése hazánkban az erőfeszítések ellenére elmarad a várakozásoktól, sőt még a környező országokétól is.

2015. szeptember 29. 11:57 - kedd

A Média Kalauz Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. támogatást nyert Társadalmi Megújulás Operatív Program „Gyakornoki program a tanulószerződés keretében tanult pályakezdők támogatására a konvergencia régiókban” (konstrukcióazonosító: TÁMOP-2.3.4.A-13/1).

2015. szeptember 25. 19:27 - péntek

2015. nyár végétől elektromos autókat és motorokat tesztel a Magyar Posta. Az autókat az első hónapokban Budapesten, később pedig vidéken használják csomagkézbesítési feladatok ellátására, a motorokat futárpostai területen tesztelik – mondta Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója.

Hirdetés