Hirdetés

Társadalom

2019. december 09. 04:47 - hétfő

Az Alapítvány a Társadalmunk Fenntartható Fejlődéséért (6725 Szeged, Szent Ferenc u. 23. III/21.) támogatást nyert „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével” című pályázati konstrukcióban „Generációs közösségfejlesztő és komplex érzékenyítő és életmódprogramok szervezése és megvalósítása a dél-alföldi régióban” címmel (Pályázati azonosító: EFOP-1.3.5-16-2016-00011).

2018. március 10. 11:46 - szombat

A SZÖG-ART Művészeti Egyesület, adószámára utalt SZJA 1 % összeget 2017-ben működési költségeire, az egyesület jubileumi kiállításaira, Plein Air nemzetközi alkotótelepére, valamint a MTA SZAB Művészeti Szakbizottságával közös kiállításaira fordította.

2018. március 01. 18:43 - csütörtök

A Szegedi Rekreációs Sport Club, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség és a a Dél-alföldi Ifjúsági Életmód és Szabadidő Alapítvány konzorciuma támogatást nyert a „A felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén” (felhívás azonosító: EFOP-1.8.6-17) című pályázati konstrukcióban „A lakosság fizikai aktivitásának növelése és az egészségfejlesztő testmozgás kultúrájának kialakítása a szabadidősport révén, a rekreációs sportszakember-képzés, valamint a sportszolgáltatások létrehozásának támogatásával a Dél-alföldi régióban” címmel (Pályázati azonosító: EFOP-1.8.6-17-2017-00035). 

2018. január 02. 11:30 - kedd

Az Alapítvány a Társadalmunk Fenntartható Fejlődéséért támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül meghirdetett „Transznacionális együttműködések” című felhívásra benyújtott (konstrukció azonosító: EFOP-5.2.2-17) „A rendszeres egészségfejlesztő testmozgás, az életminőség, a motoros képességek és a testösszetétel kölcsönhatásainak komplex, összehasonlító elemzése a Kárpát-medencében élő diákok körében magyar – román - szlovák együttműködés keretében” címmel. 

2017. április 02. 14:13 - vasárnap

A Dél-alföldi HEURégió Pont Egyesület támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül meghirdetett „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével” című konstrukció keretében „Önkéntes fenntarthatósági társadalmi és közösségi programok megvalósítása a dél-alföldi régióban” címmel. 

2017. február 28. 15:16 - kedd

Országszerte megtöbbszöröződött az utóbbi években az állatvédelemmel kapcsolatos bejelentések száma, mégis sokan nincsenek tisztában a legalapvetőbb állatvédelmi, állatjóléti szabályokkal. Például nem ismerjük, hogyan nyúljunk az állatokhoz, hogyan adhatunk segítséget bizonyos esetekben, vagy mi magunk honnan várhatjuk azt. Gyakran az sem világos, hogyan és hol tehetünk állatvédelmi, állatjóléti bejelentéseket, milyen lépéseket tehetünk, ha bennünket ér sérelem. 

2016. február 02. 11:53 - kedd

Az év leghidegebb hónapjában, januárban a magyar családok 54%-a átlagosan 25-30 ezer forintot, 11%-a pedig 30-40 ezer forintot költött fűtésre, 12%-uk esetében viszont ez a kiadás a 45-50 ezer forintot is elérte vagy meghaladta. A magas fűtési költségek ellenére a magyar családok 79%-a nem, vagy nem megfelelően szigetelt ingatlanban lakik és mindössze 21%-ának otthona szigetelt teljes körűen, azaz a falakon és a tetőtérben is – derült ki a Knauf Insulation és a Szeretlek Magyarország közös felméréséből. A szigetelőanyag gyártó és a portál közös, lakossági kérdőíve rávilágít arra, hogy a nem szigetelt otthonban élő családok 70%-a tervezi szigeteléssel javítani otthona energiahatékonyságát, ám közülük minden második család csak valamilyen támogatást igénybe véve tudna belevágni a „nagy projektbe”.

2016. január 18. 12:40 - hétfő

A Magyar Posta tavaly bevezetett újításainak köszönhetően mérséklődött a csekkes befizetések csökkenésének tendenciája.

2015. október 05. 18:12 - hétfő

A képzési program célja:

A 30 órás továbbképzési program célja az, hogy a pedagógusok élményközpontú módszerek segítségével betekintést kapjanak az egészség, a lelki egészség, az aktív szabadidőeltöltés, valamint a szabadidős sport- és táborszervezés témakörének elméletébe és pedagógiai vonatkozású gyakorlatába.

Tudatában vagyunk annak, hogy ez az időkeret igen rövid, de bízunk abban, hogy az ismeretközvetítésre, figyelemfelkeltésre és sajátélményre épülő módszereink hasznosak lesznek a tématerülettel most ismerkedő pedagógusok számára, de tanulságos lehet azoknak is, akik ezzel a területtel már elmélyülten foglalkoznak.

2015. szeptember 29. 11:54 - kedd

A „Sport a felsőoktatásban” c. pályázati konstrukció keretein belül a Szegedi Tudományegyetemen 25 hónapon keresztül két komponensben valósult meg egy olyan innovatív sporttudományi fejlesztés, amely széles spektrumú sporttudományi, sportélettani, sportorvosi és sportszolgáltatási fejlődést tett lehetővé az intézményben. A pályázat keretében a sporttudomány és kapcsolódó szaktudományok fejlesztése nagymértékben hozzájárult a szegedi sportélet fejlődéséhez és megteremtik a sporttevékenységek társadalmi háttérfeltételeit. A szakmai tevékenység keretein belül sporttudományi képzések és tananyagok fejlesztése, hazai és nemzetközi sporttudományi hálózatfejlesztés, sporttudományi doktori program kiterjesztése, sporttudományi labor fejlesztése, sportorvosi képzés előkészítésére, valamint a sportiroda és sportolói mentorprogram fejlesztése valósult meg.

Hirdetés