Hirdetés

Népi mesterségek és logikai táblás játékok

Az Alapítvány a Társadalmunk Fenntartható Fejlődéséért támogatást nyert a NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM „A speciális fejlesztést célzó programok támogatása” (A pályázati kategória kódja: NTP-SPEC-22) című konstrukcióban „Népi mesterségek és logikai táblás játékok” címmel.

A projekt, három tudományterületet érintő tevékenységgel szolgálja a vállalt, komplex szemléletű tehetséggondozó program megvalósítását. A tevékenységek során fejlődnek a résztvevők logikai-matematikai, térbeli-vizuális inter- és intraperszonális képességei.

A program során nem tantárgyi ismeretek kerülnek feldolgozásra, hanem a „gazdagítás” a cél, a résztvevők egy-egy témával foglalkoznak elmélyülten, komplex megközelítésmódot követelő területeken próbálkoznak problémamegoldással. Mélységben történő gazdagítás történik mert több lehetőséget kínálunk a tehetséges gyerekeknek, tudásuk és képességeik alkalmazására; tartalmi gazdagítás zajlik, mert a feldolgozandó témákat a tanulókra szabottan szerkesztjük, érdeklődésüket, szükségleteiket figyelembevéve; és feldolgozási képességek gazdagítása történik mert a kreatív és kritikus gondolkodás fejlesztése zajlik interdiszciplináris tevékenység közben.

Leginkább a tehetségek erős oldalait szeretnénk támogatni, de figyelemmel kísérjük a gyenge oldal fejlesztését is. Gondot fordítunk a megfelelő érzelmi légkör kialakítására, mert így képes a tanuló arra a teljesítményre, mely a későbbiekben is motiválttá és eredményeinek megmutatójává teszi.

A pályázat adatai:

A pályázat címe: Népi mesterségek és logikai táblás játékok
Pályázati azonosító: NTP-SPEC-22-0032
Kedvezményezett: Alapítvány a Társadalmunk Fenntartható Fejlődéséért
Támogatási összeg: 5 000 000 Ft
Megvalósítási időszak: 2022.07.01. - 2023.06.30.
A program web aloldala: https://ntpspec22.diaktanacsado.hu/

Kategória: 
Letöltés: 

Hirdetés