Hirdetés

Új közösségi térrel gazdagodott Mezőhegyes

Mezőhegyes Város képviselőtestületének József Attila Általános Művelődési Központja támogatást nyert a „A könyvtári intézményrendszer tanulást segítő infrastrukturális fejlesztései” (A konstrukció azonosítója EFOP-4.1.8-16) konstrukcióban „A mezőhegyesi József Attila ÁMK könyvtári intézményrendszer tanulást segítő infrastrukturális fejlesztése” címmel (pályázati azonosító: EFOP-4.1.8-16-2017-00139). A beruházás 2019. március 31-én fejeződött be, mely után 2019. május 17-én sor került a hivatalos átadóra.

A már több, mint három évtizede a város közösségi életének központjaként működő ÁMK épülete új közösségi térrel – olvasó – terasszal – gazdagodott. Az ÁMK épületblokkjában lévő két zárt udvar közül, a könyvtárral szomszédos udvar került átalakításra a közösségi és magasabb szakmai elvárásoknak megfelelően.

A beruházás 39 761 928 Ft-os fedezetét az EFOP-4.1.8-16- 2017-00139 pályázat biztosította. A hangulatos olvasó-teraszt környezetbarát anyagokból készült bútorokkal került berendezésre valamint a támogatási összegből sor került informatikai fejlesztésre is az intézményben.

A hivatalos átadóra 2019. május 17-én került sor. Az átadó ünnepségen Mitykó Zsolt polgármester úr köszöntőjében kiemelte, hogy a könyvtári a közművelődési és iskolai rendezvények hasznos színtere lehet az olvasó-terasz. Sokak érdeme, hogy ez a beruházás létrejöhetett. Soósné Záluszki Mária intézményvezető asszony emléklappal köszönte meg a közreműködők munkáját amelyet a SZEGED TRIO CLASSIC formáció előadása zárt.

A beruházás során a város könyvtára egy igényesen kialakított színtérrel és modern eszközállománnyal gyarapodhatott.

Kategória: 

Hirdetés