Hirdetés

SZTE Almamater - 2018/2019 tavaszi félév Mentorprogram

Ebben a félévben is várjuk volt hallgatóink jelentkezését, akik szívesen vállalnák jelenlegi hallgatók mentorálását. Az alumni mentorálás személyes kapcsolat egy tapasztalt szakember és hallgató között. A mentoraink megosztják tudásukat és tapasztalataikat a hasonló pályára készülő hallgatóval, hogy segítsék annak szakmai előmenetelét.

A mentorprogram kezdete: 2019. március 04.

A mentorprogram vége 2019. június 30.

A mentornyitó előreláthatólag: 2019. március 06. 10:00-tól

A mentorprogram dokumnetumainak ladási határideje 2019. július 10.

A mentoroknak:

A mentor elkötelezi magát a mentorált mellett és időt fektet abba, hogy megismerje a képességeit, ambícióit és érdeklődési területeit.  A mentorra jellemző, hogy jártas saját szakterületén és kész átadni tudását, üzleti tapasztalatait.

A mentor támogatást és tanácsokat ad, ami segíti a mentoráltat az ambíciói szerinti előrejutásban.

A program 2014 tavaszán egy TÁMOP projekt keretében indult azzal a céllal, hogy a munkaerőpiacon már elhelyezkedett SZTE-s alumnik szakmai tudását, tapasztalatait becsatornázza a jelenlegi oktatási rendszerbe, segítve ezzel, hogy a hallgatókban reális szakmai kép alakulhasson ki, illetve még az egyetemi évek alatt megismerkedhessenek olyan munkáltatói szempontokkal is, melyek a végzés után segíthetik őket az elhelyezkedésben.

A mentor és mentorált közti kapcsolat eltér a szakmai gyakorlat során megszokottól, itt a kapcsolattartás sokkal rugalmasabb. Nincs szükség napi szintű interakcióra - havi három találkozó javasolt - ezen felül a program sikerességének nem előfeltétele a személyes találkozó sem, hiszen online eszközök széles köre áll mind a mentor, mind pedig a mentorált rendelkezésére.

A mentoroknak lehetőségük van cég/gyárlátogatás szervezésére, vagy blogot vezethetnek a szakmai témákról, bemutathatják a cégen belüli szakmai, karrier lehetőségeket, valamint segítenek a kiválasztott hallgatókat érintő kérdésekben személyes vagy online tanácsadás formájában.

Mentorok jelentkezését 2019. január 28 -ig várjuk a tavaszi félévre.

Jelentkezéshez szükségünk van az alábbi dokumentumokra:

  • Szándéknyilatkozat 
  • Egy rövid bemutatkozó szöveg
  • Egy fénykép

Ha a fenti dokumentumok készen állnak, várjuk őket az info@sztealmamater.hu vagy az iroda@sztealmamater.hu e-mail címre.

Kategória: 

Hirdetés