Hirdetés

Onkentes.gov.hu

2016. december 5-én, azaz a mai napon van az Önkéntesség Világnapja. 

Mi is az önkéntesség? Az önkéntesség sajátos értéket hordoz magában, amely megkülönbözteti a fizetett munkától. Önmagában jó és értékes, egy olyan tevékenység, amely lehetőséget ad arra, hogy a társadalom tagjai aktív szerepet vállaljanak a közösségekben – ismeretleneken segítve -, mely tevékenység egyidejűleg hasznos a segítségre szorulóknak és az önkéntes tevékenységet végzőknek is.

Az önkéntes tevékenység olyan humán erőforrás, amely hozzájárul társadalmunk erkölcsi, szociális, kulturális fejlődéséhez, másrészt a gazdaság – nemzeti jövedelemben mérhető – erősödéséhez.

Ezzel kapcsolatban ezúton szeretnénk Partnereink figyelmébe ajánlani az alábbi honlapot:

http://onkentes.gov.hu/

A honlap célja az önkéntesség területén a keresleti és kínálati oldal összekapcsolása, azaz hogy az önkénteskedni vágyók könnyen és gyorsan megtalálják a számukra legoptimálisabb lehetőségeket, a fogadó szervezetek kommunikálhassák önkéntes lehetőségeiket. Emellett a honlap folyamatos tájékoztatás nyújt az önkéntesség területét érintő friss információkról, hazai és nemzetközi aktualitásokról.

Ezúton kérjük Partnereinket, amennyiben mostanában szerveznek bármilyen önkéntes akciót és szeretnék még szélesebb körben terjeszteni, akkor annak elnevezését, időpontját, megvalósító szervezet nevét és néhány mondatot küldjenek róla a CSEÖH email címére (vagy akár válaszként erre a levélre) és kiküldjük a levelezőlistánkra, illetve felkerül a CSEÖH Facebook oldalára is.

Kategória: 

Hirdetés