Hirdetés

OLVASNI NEM CIKI! - Országos Anyanyelvi Csapatverseny 2019

Kárpát-medencei csapatverseny

A 2018/2019. tanév 2. félévében a versenyt az egész ország, valamint a Beregszászi járás, az Ungvári járás, Szatmár megye és Maros megye területén hirdetjük meg, elsőtől  - nyolcadik osztályos tanulók, évfolyamonkénti 4 fős csapatainak, házi, iskolai írásbeli forduló, majd Kárpát-medencei írásbeli és szóbeli döntő formájában.

A verseny célja:  Kreatív feladatokon keresztül a szövegértési és szövegalkotási képesség fejlesztése, a művelődés iránti igény felkeltése. Szeretnénk lehetőséget biztosítani az 1-8. osztályos tanulóknak arra, hogy megmutassák: értik és nem félreértik a szöveget, tudnak olvasni, gondolkodni és szöveget alkotni egyszerre. A különböző szövegfajták feldolgozása és alkotása túlmutat az iskolai tananyagon: szeretnénk a diákok olvasási kedvét fokozni izgalmas és koruknak megfelelő olvasmányokkal.

Várjuk az intézmények/felkészítő kollégák jelentkezését a február végén induló versenyünkre!

A 4 fős csapatok jelentkezését: a jelentkezes@megnovok.hu címen várjuk.

A jelentkezéshez szükséges: 

  • a csapat neve
  • a csapat évfolyama és elérhetősége
  • a csapattagok pontos neve
  • a felkészítő tanár neve
  • A befizetésekről minden esetben számlát állítunk ki. Amennyiben cég, intézmény fizeti a részvételi díjat, lehetőség van díjbekérő számla kérésére, pontosan megjelölve, hogy kinek a nevére, címére kéri azt.

 A verseny fordulói: a verseny három fordulós, az 1. forduló házi, a 2. forduló az iskolai, a 3. forduló a Kárpát–medencei döntő.

Nevezési határidő: 2019. február 20. (szerda), 18.00 óra.
A házi forduló időpontja: 2019. március 08. péntek.

Az iskolai forduló időpontja: 2019. április 12. (péntek), 14:00 óra.                
A Kárpát–medencei döntők ideje: 2019. május - június.

A verseny:  A csapatok a verseny 1. és 2. fordulóját írásbeli munka formájában házi ill. iskolai fordulón oldják meg. Az iskolai fordulón a teljes munkaidő minden évfolyamon 45 perc, az iskolai forduló minden helyszínen egységesen 2019. április 12-én pénteken 14:00-kor kezdődik.

A döntő a Míg Megnövök Akkreditált Kiváló Tehetségpont www.megnovok.hu  székhelyén, Nyíregyháza - Sóstógyógyfürdőn kerül megrendezésre.

A Versenybizottság a döntőbe évfolyamomként a legtöbb pontot elérő csapatokat hívja meg.  A verseny végeredményét a döntőben elért eredmények összesítése alapján kialakult sorrend adja.

Díjazás:
Az évfolyamonkénti döntőkben a legtöbb pontot elérő 1-6. helyezett csapat - és felkészítője érem és oklevél - a 7-10. helyezett csapat és felkészítője oklevél díjazásban részesül.
Az évfolyamonkénti győztes/aranyérmes csapatok elnyerik az: OLVASNI NEM CIKI!  - Kárpát-medencei Csapatverseny 2018/2019. tanév győztese" címet és az azzal járó díszes serleget.

Az aranyérmes csapatok felkészítői szintén aranyérem és serleg díjazásban részesülnek, és egyben elnyerik az OLVASNI NEM CIKI! - Kárpát-medencei Csapatverseny legjobb felkészítő tanára " címet.
A felkészítő kollégák munkáját induló diákjaik/csapataik száma és eredményessége alapján is igyekszünk elismerni.

Nevezési díj: 2.000 Ft/fő. A nevezési díjat a nevezéssel egy időben kérjük befizetni az alapítvány számlájára: BUDAPEST BANK: 10104459-43736200-01004008.
"Míg megnövök" Alapítvány a kisiskolások képességfejlesztéséért. 4431 Nyíregyháza - Sóstógyógyfürdő, Szódaház u. 4 - 6. Adószám: 18812923 - 1 – 15 

Elérhetőségeink: megoldas@megnovok.hu  vagy +36 (42) 78 37 36.

Kategória: 

Hirdetés