Hirdetés

Fogyasztóvédelmi szakmai nap a Kőrösy-ben

Sikeres Fogyasztóvédelmi szakmai napot tartott 2015. szeptember 25-én a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesületének (FOME) Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodája és a Szegedi SZC Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskolája.

A 2015. július 1-étől a NGM fenntartásába átkerült intézmény partnereivel olyan tevékenységet valósított meg – elsősorban szakmai órák keretében – amely nagy mértékben támogatja a leendő aktív fogyasztók formálását, a fiatalok képességeinek kibontakoztatását.

A FOME és a Szegedi SZC Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskolája – ahogyan a Gazdasági Versenyhivatal is – kiemelt célként tekint a fiatal fogyasztók védelmére, tájékoztatására. A fogyasztóvédelmi szakmai nap célja a középiskolások fogyasztóvédelmi és versenyjogi ismereteinek növelése, így a versenykultúra és a minél tudatosabb vásárlói döntéshozatal támogatása.

„Örömmel vettük az iroda megkeresését a szakmai nap ötletével, hiszen mindig törekedtünk aktív kapcsolatot ápolni a gazdasági élet szereplőivel. A színvonalas közgazdasági képzéshez elengedhetetlen az életszerű, gyakorlati ismeretek átadása, amihez hozzájárulnak ezek a találkozók. A fogyasztóvédelem kérdése pedig ezt a korosztályt különösen érinti, hiszen az életkoruk és a sokszor hiányos ismereteik miatt hátrányuk származhat a tájékozatlanságukból. Fontos, hogy a fiatalok megismerjék az érdekképviseleti lehetőségeket, azt, hogy honnan tudnak segítséget kérni, ha baj van.” fogalmazott Bereczné Juracsek Marianna közgazdász szakmai igazgatóhelyettes.

A Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodahálózat szakemberei közel 130 fiatallal találkoztak. Előadásaik során felgöngyölítettek fogyasztói jogvitákat, utánanéztek visszautasíthatatlan ajánlatoknak, felmerülő kérdésekben adtak iránymutatást és alkalom nyílt a szakértők és fogyasztók közötti közvetlen eszmecserére is.

A szakmai nap legfontosabb témái az internetes vásárlások, a megtévesztő reklámok, a szavatosság és jótállás, a gazdasági erőfölény-kartell voltak.

Kategória: 

Hirdetés