Hirdetés

A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi Régió felsőoktatásában

A „Sport a felsőoktatásban” c. pályázati konstrukció keretein belül a Szegedi Tudományegyetemen 25 hónapon keresztül két komponensben valósult meg egy olyan innovatív sporttudományi fejlesztés, amely széles spektrumú sporttudományi, sportélettani, sportorvosi és sportszolgáltatási fejlődést tett lehetővé az intézményben. A pályázat keretében a sporttudomány és kapcsolódó szaktudományok fejlesztése nagymértékben hozzájárult a szegedi sportélet fejlődéséhez és megteremtik a sporttevékenységek társadalmi háttérfeltételeit. A szakmai tevékenység keretein belül sporttudományi képzések és tananyagok fejlesztése, hazai és nemzetközi sporttudományi hálózatfejlesztés, sporttudományi doktori program kiterjesztése, sporttudományi labor fejlesztése, sportorvosi képzés előkészítésére, valamint a sportiroda és sportolói mentorprogram fejlesztése valósult meg.

A Kedvezményezett 2015. szeptember 23-án rendezte meg „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi Régió felsőoktatásában” című pályázat (pályázati azonosító: TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011) ünnepélyes nemzetközi szakmai projektzáró konferenciáját a SZMJV Polgármesteri Hivatalának Dísztermében amelyen közel kétszáz érdeklődő vett részt.

A programot egy együttműködési megállapodás aláírása nyitotta, amelyet a SZTE és a Szegedi Sport és Fürdők Kft. kötött a közös sportszolgáltatásainak fejlesztése, Szeged Város lakosságának és az SZTE hallgatóinak egészségi állapota javítására valamint a közös célcsoportokban az aktív sportolók arányának növelésére. Az együttműködés ünnepélyes aláírása után Szentgyörgyi Pál, Szeged MJV alpolgármestere majd Dr. Martinek Tamás, az SZTE rektorhelyettese és Dr. Balogh László, intézetvezető egyetemi docens, a projekt szakmai vezetője köszöntötte vendégeket. A program folytatásaként a pályázat alprojekt és alprogramvezetői mutatták be a szakmai programot és az elért eredményeket. Az eredmények bemutatása után délután a sporttudományi nemzetközi szekcióban bemutatkoztak a nyitrai és az aradi egyetemi sporttudományi karai amelyet a hazai sportszakmai szekcióban a TAFISA kongresszus és a szabadidősport minőségi fejlesztésének hazai programja követett. A programot - az esemény zárásaként - dr. Marsi István, mint a pályázat sporttudományi fejlesztésének helyt adó SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dékánja Dr. Balogh Lászlóval közösen értékelte és bemutatták a programra épülő további fejlesztési lehetőségeket.

A pályázat általános adatai:

Pályázat címe: A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi Régió felsőoktatásában

Pályázati azonosító: TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011

Kedvezményezett: Szegedi Tudományegyetem

Megvalósítási időszak: 2013.09.01. - 2015.09.30.

A támogatás összege: 319.998.659 Ft

Web: www.u-szeged.hu, www.www.jgypk.hu/tesi/

E-mail: project@jgypk.u-szeged.hu

 

Kategória: 

Hirdetés