Hirdetés

10 éves a YouTube

Idén májusban tíz éves a YouTube. Ebből az alkalomból a videó megosztó site három toplistán mutatta be, hogy az eltelt évek alatt mik váltak Magyarország legnépszerűbb zenei, és nem zenei videóivá. 

A YouTube-on 2005 óta lehet videót nézni és feltölteni, mára pedig egyre gyakrabban ezek a videók alapján dől el, miből lesz világ- vagy éppen helyi szenzáció. A jubileumra kétféle zenei toplista készült. Az egyik nyelvi határok nélkül mutatja be a magyarországi internetezők legnézettebb zenei videóit, a másikon csak magyar nyelvű dalok szerepelnek. 

Majka, Curtis és BLR Belehalok című dala a magyarországi YouTube nézők körében maga mögé utasított olyan világsztárokat, mint Pitbull, Shakira, vagy Jennifer Lopez. Majkáék dala mellett még további 3 magyar szám került be Magyarország kedvenc zenei videói közé: Fluor Mizuja, Jolly & Kis Grofó No roxa ája, valamint az Alma együttes szülinapi dala.

Majka a magyar nyelvű kedvenc zenei videók közt is tarolt, a dobogó tetején lévő Belehalok mellett a Csak te létezel a 10. helyet is elhozta. A toplista második illetve harmadik dobogós helyét Fluor Mizuja, illetve Jolly & Kis Grofó No roxa ája szerezte meg. 

A minden idők legnagyobb nem zenei kedvenceit összesítő magyar YouTube toplistán a humor söpörte be a legtöbb helyezést. A toplista élén Pamkutya: Majka Belehalok paródiája áll. 

A YouTube számokban: 

  • A YouTube-on világszerte havonta egymilliárd ember néz videókat - ez közel az internetező emberek harmadát jelenti.
  • Világszerte havonta több mint hatmilliárd órányi videót néznek meg YouTube-on.
  • Percenként 300 órányi - több mint 12 napnyi - videót töltenek fel. (5 évvel ezelőtt, 2010-ben ez a szám még 24 óra volt percenként.)
Kategória: 

Hirdetés