Hirdetés

Partiszkon Társadalomkutató Egyesület

Az SZTE-BTK Szociológia Tanszékének korábbi és jelenlegi hallgatóiból álló egyesület célja a magyar társadalom vizsgálata.

Tevékenységével a társadalmi szempontokat szem előtt tartó döntéshozatalt kívánja elősegíteni. Fontosnak tartja emellett az új kutatási eredmények nyilvánossággal való megismertetését. Céljai a társadalmi párbeszéd elindítása, mely ösztönzőleg hat a közösségek fejlődésére, segíti a társadalmi kohéziót és integrációt, erősítve ez által a civil társadalmat, létrehozva egy aktív, kezdeményező, az érdekeit határozottan érvényesítő és a konfliktusait kezelni tudó közösséget. E meggyőződéstől vezérelve rendeztük meg a szegedi Ifjúsági Házzal közösen 2013. őszén az Ismerd meg a világod! című egész estés programot. A fesztiválon az akkor megkezdett munkát folytatja és bontakoztatja ki. Ezen felül a többi szervezet számára bemutatja a szociológiai kutatások a civil szférára és annak szereplőire gyakorolt pozitív hatását.

A szervezet tevékenysége során együttműködik a Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal, az Orpheus Állatvédő Egyesülettel, a Szó-Tér Egyesülettel, partneri kapcsolatban van a Talentum Alapítvánnyal és szoros viszonyt ápol az SZTE-BTK Szociológia Tanszékkel.

Hirdetés