Hirdetés

Csongrád megye

2017. január 17. 12:51 - kedd

A Makói Állatvédő és Természetvédő Egyesületet 2002 áprilisában jegyezték be hivatalosan az egyesületek sorába.

2015. július 26. 22:31 - vasárnap

A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság (GYIÖT) 1996-ban jött létre azzal a céllal, hogy megteremtse a hazai települési szintű gyermek és/vagy ifjúsági önkormányzatok (GYIÖK) közös fellépésének lehetőségét, valamint a településeken aktív fiatalok számára találkozási lehetőséget biztosítson. A Társaság kiemelt célja, hogy az általuk elérhető valamennyi módszerrel előteremtsék a már működő, illetve az alakulni kívánó gyermek és ifjúsági önkormányzatok szakmai, módszertani segítségét.

2015. július 26. 22:30 - vasárnap

A Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ifjúsági irodát és ifjúsági közösségi teret hozott létre a Dózsa György utca 2. szám alatti épületében IH – D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont néven. Az iroda egyszerre hozza vissza a klubok, klubtevékenységek értékeit és információkkal, tanácsokkal szolgál a betérő fiatalok számára. Az Ifjúsági Ház az iroda létrehozásával is hangsúlyozni szeretné, hogy újra az ifjúság házává kíván válni.

2015. július 26. 22:28 - vasárnap

A szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, mint helyi, megyei, regionális és országos feladatokat is ellátó nyilvános könyvtár küldetésének tekinti, hogy az elérhető legmagasabb minőségben hozzáférhetővé tegye a több mint 130 éves múltja alatt felhalmozott kulturális kincseket, biztosítsa az információhoz és a tudáshoz való szabad, korlátok nélküli hozzáférést.

2015. július 26. 22:26 - vasárnap

A Kultúrkör Egyesület megalapításának gondolata néhány szegedi srác fejéből pattant ki, akik évek óta összetartó baráti társaságot alkotnak. Rengeteg ötletük, elképzelésük volt azzal kapcsolatban, hogyan lehetne kicsit megmozgatni a fiatalságot, hogyan lehetne jobban bevonni őket a város vérkeringésébe. Így alakult meg ez a viszonylag fiatal az egyesület. Működési területük a közélet, művészetek, tudomány, sport - egyszóval minden, ami egy fiatalt érdekelhet. Jelmondatuk: Maxold ki a fiatalságod!

2015. július 26. 22:25 - vasárnap

Értékeik a cserkészet maghatározásából, az alapelveiből és a céljából, a módszereiből fakadnak. Azonban hozzátesz még sok dolgot a múltjuk, a hagyományaik és azok az értékek, amelyek máshonnan kerülnek látókörükbe, de magukénak tartják. Nevelő mozgalomként értékük a nevelés, az önnevelés, és az ezekből fakadó fejlődés. Alapelveik szerint értéknek tartják a kötelességteljesítést. A cserkészetért végzett munkájukat meggyőződésből végezik, alapvető érték tehát az önkéntesség. Értékük a vallásosság, a személyes

2015. július 26. 22:24 - vasárnap

A Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003. óta közhasznú szervezetként működik. Az alapítvány évente tízezernél több nélkülöző, hátrányos helyzetű családot, egyént, gyermeket, egyedülálló idős embert, közösséget támogat szociális, egészségvédő adományokkal. Jelentős környezeti, kulturális, sport és szabadidős, hagyományőrző tevékenységeket végez.

2015. július 26. 22:18 - vasárnap

Az Alapítványt 2004-ben Bornemisza Csáky Éva Grófnő és Dr. Royaards Albert alapították. A Mosolygó Kórház hisz benne, hogy a „A mosoly gyógyít”. A Szegedi Gyermekklinikát látogatva, az ott levő beteg gyerkőcökkel foglalkoznak az önkéntesek mosolyt varázsolva arcukra kézműves foglalkozásokkal és mesemondással.

2015. július 26. 18:40 - vasárnap

Az egyesület 2007-ben alakult Szegeden. Céljuk a polgárok (kiemelten a pályakezdő fiatalok) foglalkoztathatóságának, alkalmazkodóképességének és mobilitásának elősegítése, növelése, a munkaerőpiac szereplőinek érdekvédelmi, érdekérvényesítési képességeinek fejlesztése, a szabadidő hasznos, tartalmas eltöltését és a rekreációt szolgáló programok szervezése.

2015. július 26. 18:35 - vasárnap

Egész életen át tartó tanulás (Lifelong learning): Magában foglal minden tanulást, művelődést, ismeret- és tapasztalatszerzést az óvodás kortól a felsőoktatáson át egészen életünk végéig. Célja alapvetően az alapkészségek, képességek kialakítására, megszerzésére irányul az együttműködés készségének elsajátítása, fejlesztése mellett. Honlapjuk (http://tan-folyam.eu/) mesél eddigi történetükről, hazai és külföldi rendezvényeikről, a jó kedvről és összhangról, amely őket jellemzi.

Hirdetés