Hirdetés

Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány

A Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány 2009-ben jött létre. Célja sérült és beteg embereknek tapasztalatok átadása és segítség abban, hogy a lehető legkisebb törést okozza a beteg hozzátartozói számára annak gondozása, ápolása és az egyéb kötelezettségek teljesítése.

Az Alapítvány elindította a rehabilitációs gerinctornát, valamint a civil összefogás keretében több önálló és társprogramot sikerült megvalósítania („Négyen Együtt” – Hajts az 1%-ért: egész napos szabadtéri rendezvény és családi nap), Nyitva a fiatal generáció felé, 2013-ban a SZIN-en a „Négyen Együtt” csapat tagjaként az Esélyek Kertjében érdekes és játékos feladatokkal, keresztrejtvénnyel és az érte járó jutalommal várták a látogatókat. A Családi, Esélyegyenlőségi és Önkéntes Irodával közösen megrendezték a „Civil napok az IH-ban” című programot, valamint alapító tagjai az Esélyteremtési Kerekasztalnak. Rendezvényeikkel szeretnék felhívni a figyelmet az akadálymentesítési, rehabilitációs feladatok és problémák megoldásának fontosságára.

Tevékenységük eredményes, hiszen programjaikon nemcsak a résztvevők, hanem a partnerek száma is egyre gyarapodik, ezzel mutatva,hogy szükség van a civilek összefogására, közös értékteremtő tevékenységek megvalósítására.

Hirdetés