Hirdetés

Fatima Ház Alapítvány

Az Alapítványt 2009-ben nagycsaládos egyesületek képviselői hozták létre azzal a szándékkal, hogy nagycsaládos és hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok részére szabadidős programokat, táborokat szervezzenek. 2012-ben, megállapodva az MTESZ-el, birtokba vették a szervezet Árboc u. 1-3 alatti, leromlott állapotú ingatlanát, amit azóta a fiatalokkal közösen, társadalmi munkában adományokból csinosítgatnak, alakítgatnak.

Az Alkotóházban délutáni és hétvégi foglalkoztatásokat szerveznek. Fontos számukra, hogy legyen egy hely Szeged belvárosában, ahová a szélsőséges fiatalok is ingyenesen járhatnak, ahol szabadon alkothatnak. Emellett játszóházat szerveznek azoknak a gyerekeknek, akiknek szülei nem tudják finanszírozni a családi programokat. Mindezek gyakorlati hatása a gyerekekre: megtanulják a szabadidejüket hasznosan eltölteni. Sok új játékot, olcsó és kreatív kézműves technikát sajátítanak el. Fiatalok esetében: olyan tevékenységekkel tudják magukat lefoglalni, ami érdekli őket. Szabadon zenélhetnek, rajzolhatnak vagy festhetnek, együtt lehetnek barátaikkal. Így csökken a drogfogyasztás és a bűnözés esélye, egészségesebb felnőttekké válhatnak.

Fatima Ház Alapítvány hírei

Minden hónap első szombatján garázsvásár a a Fatima Ház Alapítvány alkotóházában, jó időben az udvaron is.

A Fatima Ház Alapítvány Online Civil Akadémiát szervez a civilszervezetek képzésére, támogatására. Melyet minden Magyarországon és az országhatárain túl élő, magyarul beszélő szervezetszámára elérhetővé kívánunk tenni.

Hirdetés