Hirdetés

Utolsó Critical Mass Szeged

2006 április 22. óta minden évben kétszer, tavasszal és ősszel vonult Szegeden a Critical Mass kerékpáros fölvonulás. 2006-ban csak elvétve közlekedtek az emberek bringával, a bicikliző tömeg megjelenése kisebb megbotránkozást váltott ki. Az azóta eltelt 12 évben több ezer ember vett részt a Critical Mass fölvonulásokon, de ami ennél is fontosabb, megsokszorozódott azok száma, akik a közlekedésük eszközéül a kerékpárt választják.. Szeged kerékpáros város lett, nincs olyan szegedi, akinek ne lenne rokona, barátja, kollégája, aki kerékpárral közlekedik, a kritikus tömeg már az év 365 napján jelen van a városban.

Ahogy a kerékpározás helye a társadalomban megváltozott, ideje, hogy a bringás mozgalom is megváltozzon. Ennek értelmében a 2018. április 22-i Critical Mass Szeged felvonulás lesz az utolsó a mostani formájában, ősszel pedig már nem lesz. A Critical Mass Szeged rendezői szeretnének egy élő, jól szervezett bringás közösséget építeni, amely azonban más keretek között működik majd.

A rendezvény jelmondata: A kerékpár a válasz. 

Az elmúlt 12 évben számtalan kérdést megfogalmaztunk már. Élhetőbb város? Jobb közlekedés? Egészséges élet? Spórolás? Világmegmentés? Mindenre a kerékpár a válasz

Ez Szeged legnagyobb közösségi szervezésű eseménye. Idén is több ezer lelkes kerekest várunk rendezvényünkre, ebben a formában utoljára.

További információk a rendezvényről: facebook.com/cmszeged

Kategória: 

Hirdetés