Hirdetés

Összefüggő bringás utakat!

11 évvel az első szegedi Critical Mass kerékpáros felvonulás után idén áprilisban is megmozdul a kritikus tömeg. A 23. bringás demonstráció célkitűzése, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogy a szegediek szeretnének folyamatosan haladni a kerékpárral, fölösleges leszállások, kerülők nélkül. 

Hogy csak néhány problémát említsünk: Nincsenek átvezetve a kerékpározók a Csillag téren, megszakad a kerékpárút a Kálvária sugárúton és Kossuth Lajos sugárúton is, a Stefániáról nem lehet szabályosan elérni a keresztutcákat. Van olyan kerékpárút Szeged mellett, ahol minden mezei földútnak elsőbbséget kell adni a drótszamáron haladóknak. Számtalan egyirányú utca és tiltás nehezíti a környezetbarát kerekezés terjedését, a Nagykörút jelentős részén például a mai napig nem bringázhatnak a szegediek, annak ellenére, hogy már megépült az autópálya. Dániában a biciklikhez igazítják a zöldhullámot, Hollandiában pedig az esőben gyorsabban adnak zöldet a kerékpáron ülőknek, hogy ne ázzanak.

Mi természetesen még nem kérünk ilyeneket, de Európa 3. biciklis nemzetének fellegvárában, Szegeden okkal várjuk, hogy a forgalomszervezésben szintet lépjünk.

A biciklizés ma már Szegeden nem csak hétvégi kikapcsolódás, hanem a hétköznapi közlekedés szerves része, ideje hát, hogy ne csak biztonságos, hanem lendületes és kényelmes is legyen. Szeretnénk ez alkalommal is bemutatni Önöknek a rendezvény részleteit, hogy minél pontosabban tudják tájékoztatni a közvéleményt. Emellett kérem, ha további információkra van szükségük, keressenek meg bennünket a lenti elérhetőségeken.

Az esemény időpontja, helyszíne: 2017. április 23., vasárnap 14-18 óra között, a menet indulása 15 órakor lesz a Dóm térről, és a térképen látott és alább bemutatott útvonalat járja be. A visszaérkezés kb. 17 órakor szintén a Dóm térre várható.

További információ: https://www.facebook.com/events/621522611372540/

Kategória: 

Hirdetés