Hirdetés

NIT Szabadegyetem 2018

A Nemzeti Ifjúsági Tanács az elmúlt évhez hasonlóan idén is megrendezi legfontosabb szakmai rendezvényét tagszervezetei és a fiatalok számára a Szabadegyetemet 2018. szeptember 27-30. között.

A NIT a Szabadegyetem keretében egy olyan platformot kíván teremteni a tagszervezetek és a fiatalok számára, amely találkozási lehetőséget biztosít a hazai civil- és ifjúsági szektor számára, továbbá képzéseken, tudástranszferen, valamint közösségépítésen keresztül segíti elő a NIT és a tagszervezetek közötti hatékony együttműködést.

A Szabadegyetem plenáris programelemekből, workshopokból, valamint az idei év egyes aktuális témáit feldolgozó párhuzamos előadásokból áll össze. Előbbiek célja a hazai, illetve az uniós ifjúságpolitika, és az uniós érdekképviselethez kapcsolódó legfontosabb aktualitások, mint például az Európai Ifjúsági Stratégia megvitatása.

A képzési elemek a fiatalok, és a fiatal szakemberek számára releváns témákat dolgoznak fel az alábbi témakörökben: ifjúsági szervezetek működtetése, szektoron belüli tudástranszfer és utánpótlásképzés, generációk közötti együttműködések, települési szintű diák- és ifjúsági érdekképviselet, valamint nemzetközi képviselet.

Az előadások során pedig olyan aktuális témákat járunk körül - a teljesség igénye nélkül -, mint a Digitális Immunerősítő Program, a Nemzeti Tehetség Program, országos és helyi ifjúságkutatások, CSR-tevékenységek és lehetőségek.

A rendezvény időpontja és helyszíne: 2018. szeptember 27 – 30. Hotel Korona Eger, 3300 Eger, Tündérpart u 5.

Részvétel feltételei:

A Szabadegyetemen való részvétel tagszervezetenként egy fő számára díjmentes, azonban a korábbi évekhez hasonlóan előzetes regisztrációhoz kötött. Delegáltakat csak a NIT teljes és pártolói tagjai küldhetnek, olyan 18-35 év közötti fiatalok személyében, akik ifjúságügyi szakemberek, aktív szerepet szeretnének vállalni a Nemzeti Ifjúsági Tanács életében és érdeklődnek a fent említett témakörök iránt. A konferenciára lehetőség van a tagszervezetek számára egynél több, vagy 35. életévét betöltött delegáltat küldeni, ebben az esetben azonban a részvétel költségeit (20 000 Forint/fő) a delegáló szervezetnek kell állnia.

A jelentkezési lapot az alábbi linken érhetitek el: https://goo.gl/nXPKjf

A Szabadegyetemen maximális létszáma 90 fő.

A jelentkezési határidő: 2018. szeptember 14.

A rendezvény pontos programjával, a képzési elemek részletes bemutatásával, és minden egyéb technikai információval a jövő héttől kezdve folyamatosan jelentkezünk a tagszervezeti levelezőlistán,  a szervezet honlapján, és a hivatalos Facebook oldalán (https://www.facebook.com/HungarianNYC/) egyaránt.

Kategória: 

Hirdetés