Hirdetés

Indul a harmadik Középiskolások Hete Szegeden

Öt nap, öt helyszín, rengeteg program 2016. február 29 - március 4. között Szegeden a Középiskolások Hete - Kö7 alkalmából.

Szeged ifjúsági terei első alkalommal szervezik közösen a városi szinten megvalósuló rendezvénysorozatot a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. részét képező IH - D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont koordinálásában, ami öt napon át kínál különböző ingyenes programokat öt különböző helyszínen a fiataloknak. Az idei év újdonságaként - és egyben hagyományteremtő szándékkal - nem csak gondolatban, de fizikálisan is utazni fogunk a Kö7-en helyszínről helyszínre: a hét minden napján más szervezetnél tehetnek látogatást a fiatalok, ahol az egyes közösségi terek kínálta lehetőségek közül választhatnak maguknak elfoglaltságot. Így tehát hétfőn az IH Rendezvényközpont, kedden a Megálló Közösségi Ház, szerdán az Összefogás Háza - Klebelsberg-telepi Ifjúsági Klub, csütörtökön a Szegedi Városi Kollégium Székhelyintézménye, pénteken pedig az Új Nemzedék Központ szegedi közösségi tere nyújt otthont a rendezvénynek.

Az egy hetes rendezvényen lesz középiskolás vetélkedő, zene, tánc, színház, jelmezek, koncertek, slam poetry, chill sarok, közös alkotás, záróbuli és még megannyi meglepetés és értékes nyeremény a résztvevőknek.

Részletes program a honlapon található, folyamatosan frissülő információkért érdemes csatlakozni a Facebook eseményhez is!

A Középiskolások Hete kezdeményezés - egy hosszabb szunnyadás után - 2014-ben indult újra. Mivel a rendezvény erősen köthető Szegedhez, így az újraélesztett program témájának is ezt választották a szervezők. A második, 2015-ben megrendezett Kö7-en A fény nemzetközi éve téma köré szerveződtek a napi programok, és az egyes kontinenseket járták be a résztvevők. Az idén is egy nemzetközi kezdeményezéshez csatlakoznak a programoka: 2016. az „International Year of Global Understanding” éve, e témához kapcsolódva a globalitás velejáróival, problémáival, egymás elfogadásával és megértésével is foglalkozik a Kö7. A színes programelemek segítenek közelebb hozni a különböző érdeklődésű fiatalokat, akik ezáltal sokkal nyitottabbá válnak más kultúrák és szokások iránt.

Részletes információk a www.ko7.hu oldalon olvashatók.

Kategória: 

Hirdetés