Hirdetés

II. Térfoglaló – Kábítószer-ellenes Világnap Szegeden

Szegedi civil- és segítő szervezetek összefogásában preventív céllal 2017. június 26-án ismét megrendezésre kerül a Térfoglaló program a Kábítószer-ellenes Világnap szegedi eseményeként a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum támogatásával.

Az első Térfoglaló program 2016-ban valósult meg szegedi segítő szervezetek, civilek és közösségi terek összefogásában. A fókuszban a megelőzés és alternatív elfoglaltságok kínálása állt, hogy hasznos szabadidő eltöltési lehetőségeket mutassanak a szenvedélyekkel töltött idő helyett.

A hagyományteremtő szándékkal létrehozott esemény 2017-ben a Kábítószer-ellenes Világnap keretében valósul meg 2017. június 26-án, Szegeden. Az idei rendezvény fókuszában az egészségmegőrzés, a szermentes élet előnyei és az ehhez hozzásegítő tevékenységek állnak. A Bartók térre látogatók megismerkedhetnek a szervezők által kínált klubprogramokkal, foglalkozásokkal, tevékenységekkel, elősegítve ezáltal a nyári szabadidő hasznos eltöltését, továbbá találkozhatnak segítő szervezetek szakembereivel, így indirekt módon is informálódhatnak, illetve tanácsot kérhetnek. Mindemellett zenés, táncos fellépők, játékok, tesztek totók várják az érdeklődőket.

Az idei évben az Egészséges Szegedért Program is csatlakozik a rendezvényhez, amely a megelőzés mellett a testi és lelki egészségre törekvést, a mozgást és a hasznos szabadidő eltöltést helyezi hangsúlyba.

Az eseményen interaktív programokkal várnak mindenkit az SZKTT ESZI Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum, az Új Nemzedék Szegedi Közösségi Tere, a D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont, a Zsonglőr Eszköztár - Fejlesztő Csoport, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete, az SZMJVÖ - Bölcsődéi és gyermekjóléti Központja - Család és Gyermekjóléti Központja, a Partiszkon Társadalomkutató Közhasznú Egyesület, a Senkinek Sem Art csapata (az Alternatíva Egyesület szakmai műhelye), a Mosolygó Kórház Alapítvány Szeged valamint a Fatima Ház Alapítvány szakemberei.

A rendezvényen való részvétel mindenkinek ingyenes, és minden korosztály megtalálja a számára érdekes és hasznos programot. A kitelepülő szervezetek nyári programokat és csatlakozási lehetőséget is kínálnak a kilátogatóknak.

Kategória: 

Hirdetés