Hirdetés

Civil Információs Centrumok - 2018-as szakmai előadások és konferenciasorozat

A Dél-Alföld Régió területén működő Civil Információs Centrumok a 2018. évben is szakmai előadás és konferenciasorozatot indítanak, amelyek különböző szektorális területeken kerülnek megrendezésre. <--break->

Ezekkel a rendezvényeinkkel, a különböző szakmai területen tevékenykedő civil szervezeteket kívánjuk segíteni, hogy saját szakmai területükön eredményesebben végezhessék munkájukat, valamint erősebb kapcsolati hálózhat alakulhasson ki az azonos területen működő civil szervezetek között.

Az idei első téma a rendezvények és fesztiválok témaköre.

Elsősorban olyan civil szervezetek részére, akik településükön, vagy működési területükön kulturális események, rendezvények szervezésében vesznek részt, önállóan, vagy társszervezőként. Itt találkozhatnak mára sikeressé vált, óriásrendezvényeket rendező szervezetek képviselőivel, valamint sok olyan szervezettel akik hasonló események házigazdái szerte a régióban.

2018.május 5-6. között Kiskőrösön megrendezésre kerül az V. Petőfi Kulturális Fesztivál, amelynek programjai között, a vasárnapi napon szerepel egy konferencia is, amelyen részt vesz Magyarország három nagy történelmi, hagyományőrző fesztiváljának egy-egy képviselője is.

Hogyan csináljuk nagyban!

A kultúra és a hagyományőrzés nagymesterei Magyarországon - konferencia

Hazánkban egyre több a nagyszabású történelmi és hagyományőrszó fesztivál. Közülük néhány az évek/évtizedek során hatalmas tömegeket megmozdító eseménnyé nőtte ki magát. Egyre többen vagyunk, akik lakóhelyünkön tradicionális okokból, vagy turisztikai célzattal fogunk olyan rendezvények szervezésébe, amelyekért érdemes elutazni településünkre. Mindannyian átéltünk már gyors sikereket, és váratlan buktatókat is a rendezvényeinken és minden bizonnyal a „nagyok” is.

E téma köré szerveztük a Petőfi Kulturális Fesztivál egyik fontos rendezvényét, amelyre meghívtuk az ország talán három legnagyobb, legismertebb történelmi és hagyományőrző fesztiváljának szervezőjét, illetve a szervező csapat képviselőjét, akikkel egy közös kerekasztal beszélgetést hallgathatnak végig a résztvevők:

  • Milyen célból kezdődött el eredetileg a rendezvény szervezése?
  • Milyen buktatókon kellett átesniük, ahhoz, hogy hosszútávon megmaradhasson a rendezvény?
  • Milyen okok és körülmények vezettek végül a sikerességhez?
  • Milyen résztvevői, szervezői, és gazdasági számokat, eredményeket tudnak felmutatni?
  • Mit várnak a jövőtől, a fesztivál szempontjából?

Résztvevő szervezetek képviselői:

  • Művészetek Völgye – Oszkó-Jakab Natália program és marketing igazgató
  • Debreceni Virágkarnevál – Dér István Főnix Rendezvényszervező Kft.
  • Mesterségek ünnepe (Budai vár) – Igyártó Gabriella ügyvezető igazgató – Népművészeti Egyesületek Szövetsége

A Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyékben működő Civil Információs Centrumok közösen szervezik meg ezt a konferenciát Kiskőrösön, amelyre tisztelettel várják mindazon civil szervezeti képviselőket, akik részt vennének egy ilyen szakmai rendezvényen.

Az esemény helye: Kiskőrös Szarvas Fogadó konferenciaterme (Kiskőrös, Petőfi tér 17.)

A konferencia menete:

09:15 - 10:00 regisztráció
10:00 - 11:30 konferencia
12:00 - 13:00 ebéd

Az ebédre azokat a civil szervezeti képviselőket tudjuk fogadni, akik előre regisztrálnak a rendezvényre, azaz jelzik részvételi szándékukat a petofifesztival@gmail.com címen legkésőbb 2018. május 2-án 14:00 óráig. A jelentkezéskor mindenképpen adják meg a nevük mellett telefonos elérhetőségeiket, valamint, hogy hányan érkeznek a rendezvényre, illetve mely szervezetet képviselik.

A fesztivál teljes programkínálatát a www.petofifesztival.hu oldalon tekinthetik meg.

Kategória: 

Hirdetés