Hirdetés

Alma Mater iskolaszer gyűjtés

Az Igazgyöngy Alapítvány cikkéből kiindulva idén az SZTE Alma Mater Weekenden használt, de még jó állapotú iskolaszereket gyűjtünk.

Hogy miért most a tanév végén?

„Nos, azért, mert most van egy olyan időszak, mikor segíthetünk. Vannak iskolák, akik szerencsés társadalmi hátterű gyerekeket tanítanak, és vannak, akik csak halmozottan hátrányos helyzetűeket. A két világ közti különbség hatalmas. És most szervezetten, az osztályokban is fejleszthetjük kicsit a szolidaritás érzését. Mert lehetne az utolsó napokban szétnézni kicsit, mi maradt, mi használható még ott, ahol szeptemberre biztosan új táska, tolltartó, és belevalók lesznek. Ahol nem ment szét a tornafelszerelés, de őszre biztosan kinövik majd. Vagy egyszerűen csak újat kapnak, mert a család megengedheti magának. Megmaradtak-e a számolókorongok, vagy más, amit előírnak az elsősöknek mindenhol, ám alig látszik rajta a használat?”

Akik pedig segítenek eljuttatni a szegedi és Szeged környéki rászoruló gyerekeknek, az Alsóvárosi és Kiskundorozsmai Tanodát évek óta működtető Elszalasztott 1000 év KHE.

További információ: https://www.sztealmamater.hu/contents/gyujtes-az-alma-mater-weekenden

Kategória: 

Hirdetés